Tips voor het gebruik van uw creditcard

Spread the love

Een creditcard kan u helpen uw uitgaven tussen betaaldagen te beheren en kan een handig hulpmiddel zijn voor het opbouwen van uw kredietgeschiedenis. Deze tips kunnen u vertrouwen geven dat u uw creditcard effectief gebruikt.

1. Kies de juiste creditcard voor u

Uw keuze van creditcard hangt af van uw doelen. Wilt u een grote aankoop doen? Wilt u punten verdienen om te besteden? Of wilt u uw creditcardtegoeden consolideren? Wanneer u rond winkelt, vergelijkt u het representatieve jaarlijkse percentage (APR) aangeboden door verschillende kaarten, evenals eventuele toeslagen en kosten. U kunt online creditcards aanvragen en ook creditcard aanvragen zonder bkr toetsing.

2. Gebruik de rentevrije periode verstandig

Veel kaarten bieden een rentevrije periode bij aankopen. Dit betekent dat als u alles betaalt wat u verschuldigd bent vóór de vervaldatum, u helemaal geen rente hoeft te betalen. Als u niet volledig terugbetaalt, verliest u uw rentevrije periode en wordt er rente over uw aankopen in rekening gebracht. Probeer dus altijd uw creditcardsaldo volledig terug te betalen.

3. Betaal meer dan het minimum

Om uw creditcard te gebruiken zonder rente te betalen, betaalt u uw saldo elke maand volledig af. Als u dit niet kunt doen, is het nog steeds verstandig om meer dan het minimum te betalen om de hoeveelheid rente die u betaalt te verminderen.

4. Organiseer uw terugbetalingen

Soms als je het erg druk hebt, kan het moeilijk zijn om al je rekeningen en terugbetalingen te beheren. Dit kan leiden tot kosten voor te late betaling en tot schade aan uw kredietwaardigheid. Om ervoor te zorgen dat uw creditcard altijd op tijd wordt terugbetaald, kunt u een automatische incasso op uw creditcard instellen.

5. Stel de juiste creditcardlimiet in

U moet vertrouwd zijn met het bedrag dat u uitgeeft aan uw creditcard. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, moet uw kredietlimiet op het juiste niveau voor u worden ingesteld. Als u een beetje extra flexibiliteit nodig heeft en u weet dat u het zich kunt veroorloven, kunt u uw kredietverstrekker altijd vragen uw limiet te verhogen. Aan de andere kant, als je je zorgen maakt dat je in de verleiding komt om te veel te besteden, kun je vragen om het te verlagen. U kunt online direct creditcard aanvragen.