Er Zijn In Nederland Enorm Veel Nieuwe Duurzame Aanbieders, Maar Is Dat Nu Een Voor- Of Nadeel? Een Aantal Uitzettingen Op Een Rij!

Spread the love

In Nederland zien we natuurlijk talloze groene bedrijven opstaan zoals www.beste-energievergelijker.com maar in Amerika is het al lang gaande. De Green Energy-nichemarkt is op dit moment op het hoogtepunt van zijn bestaan. Met de “Groene” beweging in volle gang zijn er tientallen websites die e-boeken verkopen die je leren hoe je je eigen zonnepaneel en/of windturbine moet bouwen. Deze ebooks zijn gericht op de Doe-Het-Zelf huiseigenaar die zelf elektriciteit wil gaan produceren om zo de energiekosten te drukken.

Waar moet je allemaal rekening mee houden als je groene stroom of duurzame producten wil vergelijken

In dit artikel gaan we het hebben over een website die tot het uiterste is gegaan om vijf van de top DIY Green Energy websites en de gidsen die ze te koop aanbieden te bekijken. De site is geproduceerd door een familie in Texas die een tijdje terug besloot dat ze een van deze zonnepaneelsystemen voor zichzelf wilden bouwen. Bij het onderzoek naar de markt vonden ze zoveel sites om naar te kijken dat het erg verwarrend was welke misschien wel de keuze was. Na het uitvoeren van al hun onderzoek besloten ze hun website te maken om anderen te helpen bij het nemen van een beslissing.

In de reviews op hun website hebben ze elk van de top vijf sites beoordeeld op de volgende kenmerken.

  • Groene stroom – Uiteraard is het belangrijkste doel van elk energieopwekkingsproject het opwekken van stroom. Ze hebben getest hoeveel stroom elk zonnepaneel en elke windmolen daadwerkelijk zou kunnen opwekken.
  • Ease of Building – Met een pakket dat leert hoe een huis om te bouwen, moet het materiaal duidelijk worden uitgelegd, en de onderdelen moeten eenvoudig te bouwen zijn.
  • Instructiewaarde – Op basis van bovenstaande criteria gaven ze hogere waarderingscijfers aan die lespakketten die leerden hoe je met gemak groen kunt gaan. De beste pakketten hadden alles duidelijk uitgelegd, blauwdrukken getekend en vervolgens verder uitgelegd met how-to-video’s.

Kosten

  • De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om hun huis zelf om te bouwen is om geld te besparen. Ze gaven veel hogere waarderingen aan de pakketten die leren hoe ze onderdelen kunnen vinden voor minder.
  • Beschikbaarheid van onderdelen – Sommige van de geteste leerpakketten bevelen onderdelen aan die niet beschikbaar waren. Ze gaven hogere cijfers aan degenen die onderdelen gebruikten die voor iedereen beschikbaar waren (zoals in uw lokale hardwarewinkel).
  • Tijd betrokken – Hoe lang duurde het om elk onderdeel te bouwen. Ze vonden dat dit veel te maken had met hoe goed het materiaal werd uitgelegd, maar sommige van de plannen waren gewoon niet eenvoudig genoeg.

Algehele beoordeling

Op basis van bovenstaande factoren gaven ze elk pakket een algemene beoordeling. De vijf beoordeelde sites, in volgorde van hun ranking, zijn Green Power Easy, Earth 4 Energy, Home Made Energy, Energy 4 Green en Power 4 Home. De consensus van alle beoordelingen is dat elke gids in staat is om u te voorzien van de informatie die nodig is om een zonnepaneel of windturbine te bouwen, maar alleen de eerste twee doen het in een overtuigende stijl.