5 dingen die u niet wist over uw opstalverzekering

Spread the love

Denk je dat je alles weet over een woonverzekering? Denk nog eens goed na! Home verzekeringen hebben hun aandeel van weinig bekende functies die u misschien niet kent.

De kosten van een opstalverzekering of woonverzekering

Wilt u bijvoorbeeld weten wat kost een opstalverzekering per maand? Of wilt u gewoon weten hoeveel een kosten woonverzekering voor u zal zijn? Dat kunt u gemakkelijk online doen door een vergelijkingswebsite te bezoeken en diverse verzekeringen te vergelijken.

Hier zijn 5 tips van ons.

1) Burgerlijke aansprakelijkheid: echtgenoot of huisgenoot

Komt uw partner bij u wonen? Overweeg je een huisgenoot in huis te nemen? Vergeet niet om uw opstalverzekering aan te passen met de naam van de nieuwe bewoner, zelfs als u de enige eigenaar van het pand bent. Op die manier profiteert u beiden van de dekking voor wettelijke aansprakelijkheid die in de polis is opgenomen, evenals de bescherming van de inhoud van het huis. Merk op dat voor gehuwde paren en de facto echtgenoten de dekking voor de partner automatisch is.

2) Burgerlijke aansprakelijkheid: wereldwijde dekking

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die in uw woonverzekering is opgenomen, is buiten uw woonplaats van toepassing. Het dekt zaken als waterschade die u onwillekeurig veroorzaakt in uw hotelkamer of een gehuurd appartement in Florida, of juridische stappen tegen u ingesteld door iemand die gewond is geraakt tijdens een val wanneer u ze omverwerpt (natuurlijk per ongeluk) onderweg uit een winkel.

3) Burgerlijke aansprakelijkheid: voogdij over kinderen

Als u een paar uur voor uw minderjarige kleinkinderen zorgt en een van hen verwondt of schade toebrengt aan eigendom van een derde, wordt u aansprakelijk gesteld als kan worden aangetoond dat u een fout heeft begaan. In dergelijke gevallen wordt uw aansprakelijkheidsverzekering van kracht.

Hetzelfde geldt voor een tiener die op kinderen past. Het kleine bedrag dat in ruil voor hun diensten wordt ontvangen, kan niet als loon worden beschouwd. In dat geval wordt de tiener gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering van hun ouders.

4) Burgerlijke aansprakelijkheid en SOA’s

Het doorgeven van een seksueel overdraagbare aandoening viel vroeger onder de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, maar nu niet meer. Als u juridische stappen onderneemt nadat u een partner heeft besmet, moet u de toegekende schadevergoeding uit eigen zak betalen als u schuldig wordt bevonden.

5) Wanneer kinderen het nest verlaten om naar de universiteit te gaan

Als uw zoon of dochter het huis verlaat om voltijds te studeren, worden hun bezittingen en wettelijke aansprakelijkheid waarschijnlijk gedekt door uw opstalverzekering. Controleer echter wel de leeftijdsgrens van de verzekeraar en zorg ervoor dat de dekking voldoende is.